Cuma, Aralık 21, 2012

bellek defterine bir çizik daha; notumuz 36


"...
Kışa alışkın kar, soluğun sonsuz!
belleğine büyük güvenimiz var!
..."

                                                             kar erimedi / t. Uyar

 

Çiçek ve müzik odayı güzelleştirir. Böyle biliyorum ben, buna inanıyorum, ya siz? Fotoğrafta görünen C.'nin salonu, ev çok küçük olunca salon da her yerden görünüyor tabii, yatak odası, mutfak, banyo, kadraja da gayet rahat sığıyor haliyle;p İki günlüğüne ablama gitmiştim, bugün döndüm, İstanbul tatillerimde C.'nin yanında kalıyorum, özetle manzaram bu.

Hadi geçelim bunları, doğum günü yazısı basit, sade ve kısacık olsun. Bugün çok, çok uzun bir yolculuk yaptım, İstanbul'a kar yağdı, ben seyrettim. Güzeldi. Hazırlıksız gitmişim, berem sevgilimin evinde kalmıştı eve gelene kadar kardan adam oldum, ama hava mis gibiydi, nefesimi rahatlatan, taze ve canlılık veren bir soğukluk. I ıh, şimdi trafikten filan bahsetmeyeceğim hiç, sıkıcı konular yok bu gece, kendime söz;)

Kişisel tarihime bir not olsun bu yazı, buraya yazmaya ekim 2010'da başlamışım. 2010 benim için önemli bir yıldı, hayatımda çoğu şey değişti, iyi ya da kötü bir şeyler oldu, o zaman ilk doğum günü yazımı yazmış, ertesi yıl devam etmişim bu çizik atma alışkanlığına. Bu yıl da geleneği bozmayayım istedim. Böyleyken böyle, otuz altı -yazıyla!- bakalım bana neler neler getirecek ya da elimden neleri alıp gidecek? Tuhaf bir belirsizlik şu gelecek denen şey. Neyse.

Hayır, bitirmeden şunu eklemeliyim; sıcak yatak, güzel uyku gitmesin yeter, eh bazen ufacık şeyler büyük mutluluk vadeder. Şimdi ısınayım öyleyse, hadi bakalım;p

32 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

bloguma yeni birşeyler yazmış ,tam çıkıyordum ki seni gördüm. demek böylesine güzel bir yaşa geldin!
ama kıskanıyorum ben o yaşı geçeli 3yıl olmuş:(
durumların olumsuz yanını gören biri olarak 36 kırka doğru ya, biraz neşemi kaybediyorum.ama dur şimdi moralini de niye bozuyorsam justine, sen bana aldırma.
önemli olan sağlıklı geçirmek yılları. yeni yaşın kutlu olsun!
iyi ki varsın, böyle güzel ve içten yazılarını okuyoruz..

Adsız dedi ki...

Hey! Geçenlerde aklıma geldi, Justine yay burcuydu, bu aralarda olmalı o zaman doğum günü diye, yakınmış gerçekten. :) Doğum gününüz kutlu olsun sevgili bayan!

Geçmiş yok, gelecek yok, hepsi ânın içine karışmış. O halde, ânın tadını çıkaralım. :)

Güzel, neşeli tatiller diliyorum sana.

guguk kuşu dedi ki...

20 aralık hımmm yayla oğlağın sınırında bir alana sıkışmışsın. elbette ki iyi ki doğdun. yazılarını okumaya başlamadan önce mutlaka müziği açıyorum. İyi bir doğum günü yazısı olmuş.

Zelda Capulet dedi ki...

nice yaşlar justine. gülümsemen hiç eksik olmasın...

Adsız dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun, yeni yaşında yaşadığın güzellikleri anlattığın nice yazıların olsun ...

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Mutlu yıllar...

justine dedi ki...

Hey! Hepinize teşekkür ediyorum, çok ince, çok düşüncelisiniz. Her kelime, her cümle doğum günü hediyesi bana, sağolun.
-------

Buket, sakın üzülme yakında ben de o dediğin yaşa geleceğim, pardon sen yine ilerlemiş olacaktın değil mi!? Ah, şu matematik işleri!;p

Passive, benim aklımdan da ara ara siz geçiyorsunuz hoş bayan, unutmayın bunu;) Çok öptüm.

Guguk Kuşu, ı ıh, doğru tarih; 21 Aralık ve doğru burç; yay;) Yay burcuyum, ve bundan çok, pek çok eminim;p Sevgiler sana ve kızlarına.

Zelda, cnl, Vuslat, çok sağolun, iyi ki tanıdım, tanıyorum sizleri.
----------

Sarılıyorum hepinize.

guguk kuşu dedi ki...

hay allah dalgınlığıma ver:)

justine dedi ki...

Ne demek! Bugün bütün dalgınlıkları tüm hataları affedebilirim, bugün benim günüm, en uzun gece üstelik; öyleyse bağışlamak ve hafif düşünmek için bir sürü zamanımız var;p

E heh, şaka yapıyorum kendimce;) Bloğundaydım az önce, şarkı çok tatlı, onu dinliyordum şimdi.

Hadi herkes dinlesin, şurada

guguk kuşu dedi ki...

sokoya bayılıyorum ben de.
biliyor musun çok dikkatsiz biriyim, bu tip saçmalıkları sıklıkla yapıyorum (20 21 hatası gibi) insanlarıda hiç dinlemediğimi giderek daha iyi farkediyorum işin en zor yanı ben 42 yaşımdayım, düzelebilirlik durumum ne bilmiyorum, eskiden bu halimi pek önemsemiyordum ama şimdi biraz canım sıkılıyor. şimdi şimdi anlıyorum ki aslında zihnim sürekli konuştuğu için başkalarına ayıracak vaktim ve halim kalmıyor. birşeyi okurken başka birşey düşünüyorum mesela. amaan ben de ne alemim doğum gününde sana bunları anlatıyorum. uff işte ben öyle biriyim.

Must. dedi ki...

Mutlu bir ömür dilerim justine.

Adsız dedi ki...

doğum günün kutlu olsun justin :) demek burdaydın dün, istanbulların tek bir hedefe kilitlendikleri (bir an önce eve varmak) dün akşam ben de aralarındaydım, hiç acımaları yoktu. kendimi katmıyorum aralarına zira ben telaşsız yürüyordum ama kah ittirip önüme geçenler, kah motorda sıramı kapanlar... markette de tek şişe sütü benim alacağımı gördüğü halde alan ve yürüyüp giden adamı saymıyorum bak.

ay neyse, doğum günü kutlamasına yazdıklarıma bak. iyi doğdun justin, iyi ki yazıyorsun. kucaklıyorum seni.

alkım doğan dedi ki...

justincim, güzel yıllar diliyorum sana, iyki doğdun!
geçen yıl dut ağacının gölgesinde kutlamıştık doğumgününü. bu yıl karlar altında kutluyoruz. (tuzla taraflarında epey tuttu kar). hoşgeldin İstanbul'a.
telis'e uğrarsan bir bardak çay da benim için iç.
çok öpüyorum seni. kelebekler:)

Tolga dedi ki...

mutlu yıllar justine iyi ki doğmuşsun:)
sevgiyle.

justine dedi ki...

Must., Neo, Alkım, Tolga, çok teşekkür ederim dilekleriniz için. Ben bugün biraz rahatsızım, her yerim sızlıyor. Üşüttüm sanırım. Şimdi iki ağrı kesici aldım, iyi olurum diye düşünüyorum.

Neocuğum seni çok özlemişim, ben de kucaklıyorum.

Alkım kulaklarını çınlattım bugün, Telis'e uğradığımda elbette aklıma geleceksin, çayımı senin için içeceğim;)

Must., seninle uzun uzun sohbet etmesek de böyle sürpriz gibi gelip iyi dileklerde bulunman çok güzel. Kısacık cümleler bile bloğun güzelliğini hatırlatıyor bana, inceliğin için tekrar teşekkür ederim.

Tolgacığım, sevgili Guguk Kuşu ikinize de sevgi ve selamlar, sağolun.

zerka dedi ki...

justincim doğum günün kutlu olsun, geçen yıl çok güzel bir yazı ve resimle, dut ağacının gölgesinde kutladığımız doğum gününü hatırlıyorum, daha dün gibi geliyor, nedense dut hep geçmişle, anılarla irtibatlandırdığım bir ağaç benim de. haklısın, çiçek ve müzik odayı güzelleştirir, yalnızca odayı mı, daha neleri neleri güzelleştirir, müziksiz, çiçeksiz olmaz diyelim hatta.

demek istanbulda’sın, öyleyse kar sevincini doyasıya paylaşabilirim seninle:) perşembe günü ben de yolda mahsur kaldım, sonra uzun yollar yürümek zorunda kaldım o soğukta, şikayetçi değilim tabii, aylardır bekliyorum ben bu zamanları:) cuma günü okullar tatil edilince, karda sakin sakin yürüme fırsatım oldu, ayağımın altında ezilen karların sesini duyarak, fotoğraf çekerek. saatlerce yollarda mahsur kalanların öfkesinden korkarak susuyorum:) geçende zaytung’ta bir haber vardı o geldi aklıma: http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=199102

sarılıyorum sana. çok çok sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Sevgili Justine,

Dogum gunun kutlu olsun, nice mutlu, saglikli yillara. Ben 37 yasindayim, ama dur... 20 Ocak'ta deviriyorum o rakami da.
Bu aralar, boyle filmlerde oldugu gibi, sakkk diye eski gunlere gidiyor aklim; kisa kisa bazi sahneler...universite yillarimdan birgun, hooop...kardesim ve kuzenimle commodore 64 de oyun oynadigimiz yaz gununlerinden biri...zapp...yine bir yaz tatili, karsiliksiz kalan asklarimdan bi sahne vs.vs.
Yaslandim be! Ne ara bilmem. ;-)

Cok sevgiler,
Natali

Must. dedi ki...

Çok utandım :s

Zevkle uğruyorum ben hep buraya :)

Adsız dedi ki...

ne kadar güzel bir doğum günü!

21 Aralık, mevsim, gün döngülerinin en vurucusu; doğanın gizemli müziğini en çok duyabildiğim gün.
ne şanslısınız!

ömrünüz boyunca mutlu olun,
sevgiler.

sessiz

justine dedi ki...

Zerka, ben o haberi iyi biliyorum, çok gülmüştüm;) Hatta o bir grup İstanbullu'nun arasında Serap ve Poliş'in de olabileceğinden şüphelenmiştim;p

Teşekkür ederim, evet ne çabuk geçti değil mi dut ağacı merasimi, bu yıl da aynı hızla geçip bitecek, farkındayım. Olsun, biz ölümlüler bazı şeyleri bile bile yaşarız, böyledir bu:p Ben de sana sarıldım, çok sevgiler.
-------

Natali, çok tatlısın;)) Güzel yaşlardayız biz boş ver, anılar var hem, arada yardımımıza koşan;) Benden de sana sevgi ve selamlar, sarılıyorum.
-------

Must, senin yazıların da bana nöbetlerimde arkadaşlık ediyor, son aylar ve hatta tümüyle bu yıl sorunlu bir yıl olmasaydı daha geveze olup yorumlarla konuşurduk ama olmadı. Neyse, önümüzdeki günlere bakalım biz;)
--------

Adsız, teşekkürler. Merak ettim kim olduğunuzu (hatta çok merak ettim;)), harika şeyler yazmışsınız;) Çok sevgiler.

şenay izne ayrıldı dedi ki...

heyy, tam bir gün dönümü insanısınız ve birazcık da yaşlanmış olmalısınız, hoohooo.
doğum gününüzü kutlarım.
sevgiler.

justine dedi ki...

Birazcık birazcık gidiyoruz bakalım Şenay, allah sonumuzu hayır etsin;p

Öpüyorum;)

TheSaint dedi ki...

Evet...bir doğum günü de buradan kutlamak nasip oldu :)

Yeni yaşın sana yine hayatında eksikliğini hissettiğin şeyleri hissetmemene yardımcı olsun...

Geçen doğumgününde bir sprigsteen hediye etmiştim sana...bu sefer de senin sevdiğin springsteeni yolluyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=9vQHqPyxFq4

justine dedi ki...

"Daha nice doğum günlerini beraber kutlamak dileğiyle" diyelim öyleyse;p

Bu şarkıyı çok, çok severim Saint, teşekkür ederim hatırlattığın için. Şimdi onu dinliyorum, yemek yaparken de bana eşlik edecek.

Çok sevgi ve selamlar.

Clea dedi ki...

aaa burdan kutlamamış mıyım!:p bir çizik de benden olsun o zaman; canım benim hep güldürsün seni bu yıl, en soğuk gününde bile güneş açsın hep. seni çok seviyorum, çok çok çok!

hamiş: bu doğumgünü birlikteydik, en sonunda, başardık!:p

justine dedi ki...

Sağol canım;) Ben de seni çok seviyorum, iyi ki hep yanımdasın, çoğu zaman fiziksel olarak olmasa bile, varlığınla.

Adsız dedi ki...

Ben eksik kalmayayım bari, burdan da kutlayayım doğumgününü canımın içi:)) Seni çok seviyorum ve diyorum ki: tüm kalbimle çok güzel, tasasız ve sağlıklı yıllar geçrmeni dilerim.
Serap

justine dedi ki...

Teşekkürler, aynı dilekler hepimiz için gerçekleşir umarım;)

A, bir de yılbaşı hazırlığını unutma beybi;p

matias dedi ki...

ohhoo justine yeni yasınla kaynasmıs bile..
kutlamak icin gec kaldım ya, esek sudan gelinceye kadar dovulmek istiyorum:)

en sevdigin tat da gecsin juss:)

justine dedi ki...

Kıyamam;p Geç kalmış sayılmazsın Matias, önümüzde koca bir yıl var daha;)
Teşekkürler, sevgiler.

Mehmet dedi ki...

Merhaba.
Yeni bir yılın(neresinden yeniyse artık)hepimize güzellikler getirmesi dileğiyle.

Aşağıdaki yazı engelli bir genç kızın bloğundan. Buraya eklememin nedeni, ondaki hayran kaldığım direnme gücü ve moral. Nasıl bir yardımda bulunabilirim bilemiyorum. Ama sizden bu konuda ilgi ve duyarlılık isteyebilir miyim?. Lütfen bu güzel bayanın yanında olalım. Tek düşündüğüm, korkum, istemeden, bilmeden de olsa engelli oluşuna dokunabilecek, onu üzebilecek bir şey.

http://yillargecerken.blogspot.com/2012/12/engelli-olmak.html

justine dedi ki...

Sevgili Mehmet,
Didem'in yazısını okudum, söylediği her şeyde kelimesi kelimesine haklı, anlattıklarını engelli olmadığım halde görüyor, biliyorum. Beni en çok üzen durumlardan biridir; bu ülkede yüzlerce, binlerce ve daha çok engelli olduğu hâlde sokaklarda, yaşamın içinde onları göremeyişimiz. Neden sokağa çıkmıyorlar diye soruyoruz birbirimize, cevabını elbette bilerek. Engelliler -ben biraz daha genişleteceğim daireyi-, ve çocuğu olan kadınların bu ülkenin sokaklarında dolaşma, gezme hakkı yok diye düşünüyorum. Onlar hiç düşünülmemiş "şehirleşme" projelerinde.
Çok üzücü. Elimden ne gelir bilmiyorum ama Didem'in bloğunu öğrenmem iyi oldu. Onu okumak, sesini duymak güzel. Teşekkürler Mehmet.

Çok sevgiler.