Perşembe, Eylül 22, 2011

kötü havaların ilacı; komik filmler ve Gargantua

 Fotoğraf Pixdaus sitesinden,boogadee kullanıcısına ait.

"...Gelin şimdi: Bugün yahut yarın filan şehre gideceğiz, ve orada bir yıl geçireceğiz, ve alışveriş edeceğiz, ve kazanacağız, diyenler; sizler ki yarın ne olacağını bilmezsiniz. Hayatınız nedir? Biraz vakit görünen ve ondan sonra görünmez olan bir buğusunuz..."

Yakubun Mektubu / Bap 4 / Yeni Ahit-İncil


Geldi işte. Pazartesi gecesi, hatta sabaha doğru balkona çıkıp biraz gökyüzüne bakmıştım. Hiç yıldız yoktu, anlamıştım havanın bozacağını. Dün sabah soğuk soğuk esiyordu, akşam yağdı. Arabayı camlarını silmeden kullanmaya çalıştım, silecekler de bir yere kadar yardımcı oluyor tabii, yazık bana;p Bu sabah merdivenleri temizleyen kadın yine uyandırdı beni. Suyu bir hafta önceden hazır ettiğim hâlde, inatla beni uyandırmasının "deeeerin derin anlamını" bir türlü bulamadım. Bir türlü diyorum çünkü onunla konuştuktan sonra uyuyamadım, bunu düşündüm. Bir saat döndüm yatakta, ı ıh olmadı. Neden yapıyorsun bunu, diye sorduğumda; aşağıdaki kadın koymamış su, istedim ama acelesi varmış, veremem şimdi dedi ve gitti, kusura bakmayın, diyor. İnanılmaz dramatik, komik, trajik, kadın ayakta olduğu, uyumadığı hâlde bir dakikasını bile harcamıyor, ben tüm uykumu veriyorum uyduruk bir temizliğe. Akşam nöbet var üstelik. Yapma bunu, lütfen, dedim sadece. Aptalcaydı, gün böyle kötü başladı.

Komik şeyler seyretmeye çalışıyorum. Evvelki gün Bad Teacher'ı izlemiştim, ondan sonra Bridesmaids filmini.  İlk film kötüydü, bir iki yerde güldüm ama olur o kadar, adı üstünde komedi filmi. İkinci film biraz daha iyiydi. Poliş'e yazdığım gibi iğrenç esprilere ve mide bulandırmaya bu kadar heveslenmeseler daha güzel olacak komedi filmleri fakat olmuyor işte, o tarzın da seveni var elbette. Dün gece komedi diyetimi bozdum, aslında tam olarak bozdum denemez; yine komedi filmi arıyordum sonra elim ilk önce Kaurismaki'nin La vie de bohème filmine gitti, sonra da  uzun süredir bekleyen Rabbit Hole'e. Dramın dibine vurdum sizin anlayacağınız. Filmin ortalarında ben bir güzel ağlayayım bari, dedim, sonra telefon geldi unuttum. Hah ha, inanın bu günlerde hayat çok tuhaf ve komik, ağlatırken güldürüyor. Ya da tam tersi;p

Kitaplarda da aynı stratejiyi uyguluyorum, biraz daha keyif. Gargantua'ya başlayacağım bu gece nöbette.  Rabelais'in bu en bi la la la eserini yıllardır okumak istiyordum. Alıklar Birliği'ni okurken, hadi bundan sonra, dedim ama kaldı öyle. Bu zamana kısmetmiş, hayırlısı olsun bakalım. Kayda değer bir şey olursa sizi haber ederim, şimdilik böyle.

Artık yemek hazırlamalıyım, nöbetin başlamasına iki saat on beş dakika kaldı. Yemek konulu yarışmalarda olduğu gibi süreyle yarışacağım şimdi, bir iki üç, başlıyorum!

4 yorum:

Ayça Yaşıt dedi ki...

Komedi filmi bulmak ne zor yahu, hak veriyorum.

Sevgiyle.

justine dedi ki...

Haklısın Atzeciğim, ama çok çok güzel komedi filmleri seyrettim ben zamanında. Hatta belki, komedi ya da dram tüm güzel, harika, kült, etkileyici filmleri bitirdim, o zamanında dediğim zamanda;) Şimdi çok az film kaldı elimde, sevdiğim yönetmenlerin çektiği, gerçekten seveceğimi hissettiğim. Binlerce filmlik arşivim var, onlara kıyıp seyredemiyorum. Daha güzel bir zamanda diyorum hep, daha ihtiyaç duyacağım bir gün seyrederim. Aklında olsun senin de, eğer seyretmediysen; After Hours, Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, The Gold Rush, Groundhog Day, Le dîner de cons vs. vs bu filmler komedi filmi ve çok iyiler.

Şimdi kısa kesip, güzel bir filmden kısa bir sahne seyretmeliyim, biram bitene kadar. Sonra doğru yatak, yarın poğaça yapacağım;)

Çok öpüyorum seni, hoşçakal.

Adsız dedi ki...

Seni çok özledim ben! Oturup seninle film seyretmeyi, senin mırıl mırıl konuşmanı flm arasında, hatta durdurup uzun uzun konuşmanı özledim. Bir ara ne çok güzel, taş gibi filmler seyretmiştik. Hadi yine yapalım Justine'ciğim en kısa zamanda!
Sarıldım,
Serap

justine dedi ki...

Çok konuşmuyorum yahu!!!;p

Hayatım sen de her filmi Kubrick ya da Bergman çekmiş gibi davranıyorsun, Sevgililer Günü isimli korku filmi ne kadar ciddiyetle izlenir allasen?;))

Çok öptüm, sarıldım, canım benim.