Salı, Eylül 20, 2011

kış temizliği!



(Pavement, Creedence Clearwater Revival, Dinah Washington sizler için söylüyor, hadi bakalım herkes işinin başına!)

Temizlik yapmam gerek. Geçen yapmıştım, bu sabah şöyle bir alıcı gözüyle baktım da, pek bir anlamı yokmuş o kadar yorulmamın. Hiç ama hiç temizlik yapılmış gibi durmuyor ev. Kaç gündür kafayı takıp duruyorum bir şeylere, amaaaan en iyisi evi temizlemek. Yaz da bitti bitiyor. Delirmemek işten değil. 
Akşam temiz evimde çayımı içerken bir şeyler yazacağım buraya. Bu koltuktan kalmak için bir motivasyon şart. Yoksa olmuyor böyle, allahallah!

Siz de Mungan'ın şiiinden buraya aldığım alıntıyı okuyup, şarkıları dinleyin. Hayat size güzel valla;p


"...
yaz biter
eskir geceler, serin hüzünlü
yeni mevsime hazırlık ömrün teğel yerleri
bir yanı telaş, bir yanı ürperten yaz sonu ikindileri
çıkarır sizi dalgın derinliğinizden
yaşadığınızı duyarsanız teninizde
bir zamanlar okumuş olduğunuz kitapları özlersiniz
sıcak odaları, beyaz, temiz yastıkları
ahşap pancurları
yaz bitti
bitmeyen şeyler kaldı geride

yaz bitti

yaz bitti
yüksek sesle söylüyorum bunu kendime
her yerde söylendiği gibi
yaz bitti
yaz bitti
hiçbir şey hiçbir şey
hiçbir şey
yalnızca üşüyorum şimdi

..."

yaz bitti/m. Mungan



------------------------- 
p.s.: Şiirin tamamı için bkz; epigraf 
Bir de kısacık not; bu yazıyı daha önce yazdım, ama şarkıları yüklemek uzun sürdü. Yoksa ev temizliğine akşam saat  beşte(!) başlanır mıymış yahu? Çok ayıp! Dört olsa neyse, hmmm...;)

5 yorum:

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Kolay gelsin, akşam 5 pardon dört temizliği :)
Karikatüre bayıldım bu arada...

Adsız dedi ki...

ohh şimdi temizlik bitmiştir, her yer mis gibi. çay demlenmiştir, koltuğuna uzanırsın, bir yudum alırsın çayından. her şey yerli yerindedir. hafiften uyku gelir, ne güzel kestirilir işte o zaman:)

şiiri çok beğendim, ama yine de böyle de söylenmez ki, insanın başına vurur gibi, yaz bitti yaz bitti, e biliyoruz ama unutmaya çalışıyoruz:)

justine dedi ki...

Of, çok çok yorgunum!

Vuslat, işte tam da böyledir temizlik yapan kişinin (kadın demedim bak, seksist değiliz bugüne bugün;p) görüntüsü. Ben öyle görünüyorum en azından;)

A sağol, kolay olmadı tabii, fakat birazcık da olsa temizlendi ev. Hoşçakal.

Öykü (sana böyle desem bundan sonra, ne bileyim bir deftere seslenmekten daha iyi sanki;)), canım her yer mis gibi oldu ama ben de bittim! Öyle yoruldum ki. Apar topar markete gittim temizlik bitince, sonra duş, yemek yapma filan derken çay keyfini ancak şimdi yapıyorum. Diyeceğim şu ki; ev kadını olmak berbat bir şey;p

Öpüyorum seni, hoşçakal.

Clea dedi ki...

okuduğuma göre ayrı kaldığımız süre içerisinde hayatında hiçbir şey değişmemiş canımcığım, hala temizlik yapıyorsun:) kendini yorma, çayını demle, ayaklarını uzat, gerisi çok boş çünkü. öptüm, sarıldım çok!

justine dedi ki...

Hiç değişmedi, hiç!;p

Canım, sen şimdi büyük ihtimal uyuyorsun. Bir film seyrettim, az önce bitti. Daha da kötü olmayayım diye komedi filmi seyredeyim diyorum hep, o kadar çok iyi film dururken bir köşede… Neyse, Bridesmaids filmin adı, fena değildi. Bazı yerlerde çok güldüm ama Hollywood filmlerindeki abartma olayını bir türlü anlayamıyorum. Ne bileyim; öyle basit ve mide bulandıran espriler sadece ergen çocuklara komik gelir diye bilirdim ben. Değilmiş sanırım, çoğu kişi sevmiş filmi. (ki çocukların seyredeceği bir film de değildi. Hangover'ın kadınlar için çekilmiş versiyonu işte.)
Mektubuma burada son verirken, seni kocaman öpüyor ve sarılıyorum canım;p
Take care;))

p.s.: Filmin en komik sahnesi -bana göre- nişan töreninde iki nedimenin konuşma yapmak için birbirleriyle yarışmalarıydı. Eğer fırsat bulur da(!) gidersen (vizyondaymış sanırım), o sahneyi seveceksin, ben çok eğlendim seyrederken.