Pazartesi, Mayıs 16, 2011

eskiydi, tazelendi


(Rüya ve ben)

"Neşeli ya da hüzünlü ya da dalgın ya da düşünceli ya da kibar olmak istiyorsan, bu durumları tek tek bütün ayrıntılarıyla oynaman gerekiyordu yalnızca."

Kara Kitap/o. Pamuk (Patricia Highsmith'in Yetenekli Bay Ripley romanından)


Bir görüntü; kalabalık bir masada yemek yeniyor, kahkahalar, tv açık, balkon ve camlar rüzgârı bekliyor. Öyle sıcak ki, yaz boşluk hissini tüy gibi koyuyor kucağımıza. Ne gözyaşı ne hastalık. Boşluk o görüntüde, yaz sıcağında eriyor. Bu akşam yine yaşadım aynı hissi,  o geçmiş görüntüyü, zaman dönüp duruyor. Bizimkiler okey oynuyorlar, evin o köşesine hiç gitmemiştim ben onlar yokken, tüm köşeler zamanla eskiyor.
Dün gece rüyamda iki uçak düştü. Yemyeşil bir yerdeydim, çimenli filan, ama ağaç yok ve dümdüz. İlk önce biri hızla yaklaştı, yukarıya baktım, düşecek dedim (yay burcu=nostradamus), düştü haliyle. Sonra diğeri, o zaman bir tuhaflık olduğunu anladım. İnanın, rüya beynimde evrildi, şekil değiştirdi;) Ondan sonrası koşturma, telaş, kıyamet.

Heyyyy, nerede o "asude bahar ülkesi"?

6 yorum:

ck dedi ki...

Hayırdır inşallah:)

justine dedi ki...

Uçaklar düştü diyorum Cüneyt, hayır ve iyilik senin kalbinde bence;)

endiseliperi dedi ki...

hayırdır o, hayırdııır. tersi çıkar. bu aralar çok kabus görüyorum ben de. dün gece... ahh... diyemem, tina'ya bir şey oldu rüyamda. ağlayarak uyandım. tina ayak ucumda mışıl mışıl uyuyordu ama ağlamaya devam ettim. sonra gazete okudum. çatışmada ölen gencecik kürtlerin gözleri, kulakları... ahh... diyemem, diyemem. dün gece kaçacak yer yoktu.

öpüyorum.

justine dedi ki...

Of, bilirim o rüyaları canım. Ben de fena etkilenir, sonra "rüyaydı, ne güzel" diye öyle sevinirim ki;) Bazen gözlerimi birden açıp, aaa rüyaymış diye şaşkınlık içinde kalışlarım vardır, çok komiktir. İşte o zamanlarda yüzümde aptal bir gülümseyişle evde dolanıp dururum.

Hayır olsun senin rüyan da, çok sarıldım.

Vuslat AKTEPE dedi ki...

Rüyan ilginçmiş. Daha doğru bir ifade ile bilincinin alt katmanlarının ciddi bir kaygısı var gibi...
ama sen yine de asude baharları bu denli erken özleme, ne de olsa ne bahar var ortada ne de asude, saçlarımızı yalayan rüzgar yalnız gerçeğin ipiltisiz suyunda

justine dedi ki...

Vuslat, bilincimin alt katmanlarında ciddi bir kaygının yanısıra, sanki oralarda b.ktan bir durum da var gibi;p Hah ha, şu bilinçaltı olayını bir anlasam her şeyi anlamış olacağım ya, neyse.

Sevgiler çok.

p.s.: Olmaz ya, olursa asude koyayım çocuğumun adını, güzel bir tınısı var, hoşuma gitti;)